úterý 24. února 2009

Neuvěřitelné

Člověk by nevěřil, jak "zábavné" je udělat blbý špagety.
Vy si můžete celou dobu lámat hlavu tím, jestli sem se najed nebo ne.

12:57 - V hlavě se zrodila myšlenka udělat si špagety. Vydávám se do kuchyně s vidinou lehké práce a vynikajícího oběda. Připravuju si špagety, olej, sůl a hrnec, všechno mám systematicky při rukách.

13:01 - Hrnec, ve kterém se špagety vaří, je zřejmě moc malý. Špagety vysoce přečuhují a v místě styku těstovin s okrajem hrnce se táhne viditelná připálenina. Dolní část špaget neměkne.

13:03 - Dolní část stále v nepoživatelné konzistenci, po pokusu nacpat špagety do hrnce sem vyšplíchal spoustu vody kolem.

13:04 - 50% mého já to vzdává. Zapaluji si cigaretu, našel sem totiž matčinu krabičku. Lámu špagety naběračkou a cpu je do hrnce. Všude je spousta vody, oleje, soli a kousků tvrdých špaget.

13:06 - Špagety konečně měknou, připravuji si cedítko.

13:08 - Na balení stálo "Doba varu 7-8 minut". Pokouším se cedit špagety. Marně. Vyndávám proto změklé těstoviny do cedítka naběračkou.

13:09 - Špagety jsou měkké na povrch, uvnitř jsou ale stále nedovařené. Liji obsah talíře do hajzlu.

13:11 - Druhá cigareta z matčiny "schované" krabičky.

13:14 - Psychicky zdeptaný vyměňuji vodu v hrnci, a sypu do něj špagety, které okamžitě lámu na půl. Povedlo se. Špagety spokojeně bublají.

13:22 - Zděšeně přežvykuji první testovací vzorky ulapené z hrnce. Stále nic. Špagety opět tvrdé uvnitř. Zasraným etiketám už nebudu nikdy nic věřit

13:27 - Špagety stále nepoživatelné. Jejich konzistence se k mému zděšení mění.

13:30 - Konečně jsou těstoviny měkké i uvnitř, i když některé vzorky jsou poněkud rozvařené. Totálně nasraný usedám a sežeru ten blaf.
Děsím se mého samotářského života. Zemřu hlady.
Thank's god for Kentucky Fried Chicken and Mc Donalds.

(Also thanks for pizza.)
Hey men!

3 blábolů:

Anonymní řekl(a)...

ježiš marja:D tak špagety zvládnu i já a o je co říct:D

Anonymní řekl(a)...

snaha se cení ;o) co se týče mých kuchyňských schopností, tak uvařim rozvařený těstoviny, polívku z pytlíku a párek... jo a míchaný vajčka xD a nedokážu otevřít plechovku, takže nějaká takováhle strava u mně nepřipadá v úvahu...xD
vlastně 2x jsem dělala i vdolky, který jsme se učily na základce... nikdo neumřel na otravu, takže jsem byla spokojená xD
ale jinak chudáci mý budoucí děti...

Anonymní řekl(a)...

to jsi na tom líp jak já... sice možná spatlám dohromady těsto na vdolky, ale nedokážu si uříznout chleba, aby to alespoň vypadalo jako krajíc xD všechny mé pokusy končí křivým deformovaným cosi a jen s velkou dávkou štěstí si při tom neuříznu prst xD
tudíž už asi 3 roky používám elektrický kráječ, který to udělá za mě ;o) kdybys slyšel něco o elektrickém kuchaři s pětiletou zárukou, tak dej vědět... hodil by se ;o)